BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2010 m. sausio 8 d., penktadienis

Issipildziusiu troskimu miestas

Atverk savo laimes vartus. Pamirsk rupescius, patogiai isitaisyk fotelyje, giliai kvepuok ir isivaizduok...prabangias rumu arba dailias kabineto duris. arba masyvius ir sunkius sventyklos vartus. O dabar atidaryk juos. Ir izenk i miesta, kur pildosi norai. Gal but isvysi siauras viduramzi...u gatveles, uztvindytas gyvybingos ir spalvingos liaudies, arba baltus bokstus, tiesius it strele tuscius prospektus ir kabancius zalius sodus. Tai - tavo miestas. Jauskis jame kaip namie.
Prasyk, ko tik sirdis geidzia. Ko dabar noretum? Prasyk tuoj pat, nesvarstydama. Pinigu? Puiku. Isivaizduok, kaip pildai anketa, kurioje nurodai, kam tau reikia pinigu: kelionei, bustui, imones veiklai arba naujam automobiliui. Irasyk reikiama suma skaitmenimis ir zodziais. Kitame kvite nurodyk, kas galetu laiduoti sia suma: tavo uolus triusas, geri darbai. Galbut ketini sukurti ka nors nauja (konkretizuok). Nepamesk galvos ir blaiviai ivertink savo galimybes: pirma, kuo didesne prasoma suma, tuo ilgiau tau ja isduoda. Antra, atidirbti 10 milijonu euru sugebetu ne kiekviena.. Trecia, ne kiekvienai pakaks dvasiniu jegu grazinti skola gerais darbais.O jeigu zmogus skolos negrazina, is jo atimama viskas, kas buvo uz tuos pinigus isigyta. Tada isivaizduok, kaip imi pinigus, slepi kupiuras i rankine ir parsinesusi namo padedi ten, kur paprastai laikai grynuosius. Reikia vyro? Keliauk i pazinciu centra. Mintyse sudaryk savo isrinktojo savybiu - ir teigiamu (protingas, grazus), ir neigiamu (galbut impulsyvokas, izulokas arba neturtingas) - sarasa. Idealus kandidatai nenagrinejami. Atiduok blanka centro darbuotojui. Susipykai su seserimi arba virsininku? Tokiems atvejams mieste ikurtas Teisingumo centras. Isklok teisejui savo problema, jis tau patars, kaip ja isspresti, arba pazades pagalvoti ir imtis priemoniu. Savo pazadus jis visada vykdo. Mieste taip pat veikia Pasaulio biblioteka ir geru darbu bankas, kur atsizvelgiama i visus tavo kilnius poelgius ir uz juos mokamos palukanos. Tik ne pinigais. Kankina migrena arba opos? Zygiuok i Sveikatos centra. Isivaizduok milziniska veidrodi, kuriame atsispindi nuo galvos iki koju. Jeigu pamatei tamsia demele smilkinio arba pilvo srityje, zinok: tai - tavo liga. Pamegink ja isvalyti...kad ir nosinaite. Paprasyk, kad tau padetu vedlys ( siame straipsnyje autorius siulo po miesta vaikscioti su vedliu, kuris jums viska aprodo, nuveda kur reikia, kurio gali prasyti kokio nors patarimo ir t.t..Bet kadangi as pati nelabai naudociaus vedlio pagalba, gal tik kai kuriais atvejais, kaip kad sis, tai net neberasiau jums apie ji. Man kazkaip mieliau ir laisviau po savo svajomiu miesta vaikstineti be gido. Bet cia jau jums pacioms spresti ar jums jo reikia ar ne). Nori suliekneti? Atjauneti? Isivaizduok, kaip tirpsta veidrodyje atsispindincios antrininkes papildomi kilogramai, issilygina rauksles, ir susiliek su ja. Tada uzduok vedliui labiausiai tave neraminanti klausima, tegul jis pamasto, kol taves nebus, apkabink ji atsisveikindama, atidaryk duris ar vartus ir grizk i raeluji gyvenima.

Labai idomu, kad si metoda sugalvojo ne koks fantazuotojas ar masiniu zaidimu organizatorius, o talentingas Masacusetso technologijos instituto absolventas Robertas Stone'as. Remdamasis garsaus kvantines fizikos profesoriaus Davido Bohmo ir zinomo neurofiziologo Karlo Pribramo darbais, Stone'as sukure "Visatos miesto" sistema, Kad galetume gauti tai, ko trokstame. Egzistuoja ivairus Issipildziusiu troskimu miesto ir musu elgesio jame modeliai. Bet esme visada ta pati: tikroveje sulauki paramos ir atsakymus i klausimus, uzduotus issvajotame mieste.

Ar reikia tiketi prasimanymais? Reikia. Tikejimas - taip pat energija, galinti keisti daiktus ir zmones. Mokslininkai ilgai gincijosi, kas yra sviesa: banga ar dalele. JAV buvo atliktas eksperimentas, kuriame dalyvavo 17 skirtingos nuomones mokslininku. Eksperimento rezultatai buvo fiksuojami fotojuostoje. Kurie tikejo, kad sviesa - tai dalele, nuotraukoje buvo matomi kaip dalele. O tie, kuriems atrode, kad sviesa yra banga, nuotraukoje atrode kaip banga. Du mokslininkai neturejo aiskios pozicijos - jiems eksperimentas nepavyko. Noredami pakabinti svetaineje paveiksla sekmingai kali i siena vini. Atejes tevas pareiskia, kad vinies i betona ikalti neimanoma: dar vienas plaktuko duzis, ir vinis sulinksta.
Ka daryti, jeigu tiketi nepavyksta? Negalvok apie tikejima ir dvejones, tiesiog zaisk miesta. Vos pasiseks - sutiksi drauga, rasi darba, - kaipmat patikesi.
Ka daryti, jeigu isivaizduoti nesiseka - neimanoma pamatyti priesais save vaizdu? Tavo desinysis pusrutulis atsakingas uz vaizdinga mastyma ir paranormalu pasaulio suvokima, yra uzblokuotas. Tavo protas analitinis, tu mastai zodziais. Pasinaudok sia savybe: pasakok sau istorija apie miesta taip, tarsi rasytum rasineli. Stenkis aprasyti regetus peizazus arba daiktus, po keliu menesiu tau pavyks atblokuoti smegenis.
Ar galime mintyse sukonstruoti bloga realybe? Be abejo! Daznai tik tai ir darome. Evangelijoje pagal Luka parasyta: " Kiekvienam turtuoliui tebunie duota, o is vargso - atimta". Sie Biblijos zodziai baisiai piktino Ana. Jos isitikinimu, nesazininga atimti is vargsu ir duoti turciams. Ana dirbo mokykloje ir vos gala su galu sudurdavo. Sulaukusi 29-eriu istekejo uz nedideles gamykleles savininko. Taciau kaip ir anksciau skundesi, kad gerove laikina, ir kaupe senus daiktus - juodai dienai. Ir suformavo sau ir vyrui skurdzia realybe - jo reikalai eme klostytis vis blogiau, galop gamykla teko parduoti. Dabar abu jie dirba mokykloje ir skundziasi varganu gyvenimu. Visata kiekvienam duoda tai, ko jis siekia.
Kaip gauti auksciausios isminties patarima? Paruosk keleta labiausiai rupimu klausimu, pavyzdziui: Kaip man susitaikyti su mama? Kaip galeciau padeti kitiems ir nenukenteti pati? Kaip elgtis, kad mane paaukstintu?Kuo baigsis mano imones reorganizavimo planas? Surasiusi klausimus paslepk juos vokelyje. Sudek vokus ant stalo. Mintyse keliauk i savo miesta, susirask Auksciausios isminties Sventykla ir uzeik i bibliotekos skyriu. Ant voku uzrasyk tai, kas sauna i galva: smestelejusi vaizda, dingtelejusia minti. Grizk i realu pasauli. Atplesusi vokus perskaityk klausimus ir surasytus ant voku atsakymus. Kiekviena apsvarstyk. Gal tave nutvieks apreiskimas apreiskimas: " Stai kur jis!" Galbut tau ne is karto pavyks nustatyti rysi tarp klausimo ir atsakymo, vadinasi, dar ne laikas spresti sia problema. Dar neivyko tai, ko reikia. Po dienos ar menesio tau atsivers atsakymo prasme, tu suprasi, kaip pasielgti.
Kaip prasyti materialines paramos be jokiu isipareigojimu. Jeigu tau labai reikia pinigu, esi patekusi i beviltiska padeti, paimk popierine kupiura ir nukeliavusi i savo isivaizduojama miesta uzsuk i parka. Isivaizduok, kaip saule akinama sviesa uzlieja gulincius pries tave pinigus, kaip dideja kupiuru susnis ir tavo siela sildo si nuostabi balta sviesa. Pajusk dekinguma pinigams, leidziantiems gyventi be rupesciu, ir laime, kad sitiek ju turi. Grizk i realu pasauli. Isleisk kupuria - tik ne sau. Kuo daugiau pinigu isleidai, tuo didesnes finansines paramos gali tiketis. Nebutinai pinigine israiska. Tai galetu buti pelningas nuosavybes pardavimo sandoris, dovana, beprocente paskola arba netiketas radinys.
Ar galima mieste prasyti ko nors kitiems? Ne. Tai - tavo miestas. Jos turi savaji. Kitais zmonemis pasirupink realiame, o ne isgalvotame pasaulyje.
Kaip daznai reikia lankytis mieste? Kuo dazniau, tuo geriau. Nes privalai ismokti savo mintimis keisti tikrove. Tai reikalauja nuolatiniu pastangu. Patartina istisa savaite kasdien uzsukti i miesta, tada padaryti savaites pertrauka ir apsidaryti, ar kas nepasikeite.

0 komentarai (-ų):